martedì 14 febbraio 2012

CHOCOLATE MOUSSE


Buon San Valentino a tutti di nuovo! Guardate cosa ci ha inviato il nostro American cousin per la festa degli innamorati! Non è splendido? Quando lo abbiamo visto, non abbiamo avuto dubbi: doveva essere per forza pubblicato oggi. Per dare un tocco di internazionalità in più al nostro blog, vi presentiamo la ricetta originale in inglese, quindi Happy Valentine's Day to everyone!

p.s.: nei prossimi giorni pubblicheremo anche la versione in italiano!


Chocolate mousse

130gr. dark chocolate
1 cup whipping cream
2 lg eggs separated
4 Tb spoons sugar
1/2 teaspoon vanilla
2 Tb spoons espresso
4 Tb spoon butter.

Melt chocolate in double boiler with espresso and butter. Mix when chocolate turns to liquid. Remove and let cool to room temp. Separate eggs, whisk egg whites with 2 tb sugar until hard peak. Whisk cream with 2 tb sugar until med to hard peak.  When chocolate is cool, add egg yolks and vanilla and mix well. Use a turning motion, slowly fold egg white together with chocolate, do not over mix.
With the same turning motion fold in small amount of whipped cream mix and the remaining in slowly. Fold until the chocolate and whip cream are combined.
Spoon into desert dishes, refrigerate for 3 hours. Serve with strawberries or other sweet fruits.



Many thanks to John and Daniela for the recipe and the photos!

4 commenti:

  1. Che splendido regalo!!!!perfetto per questa giornata...BUON S.VALENTINO!!!!

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  2. Ma che bontà!!!!attendo ricetta in italiano allora! Baci e buona giornata :-)

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  3. Il cioccolato è una meravigliosa golosità a cui io non so rinunciare. E allora copierò anche questa ricetta. Beh, se ti va passa da me, un abbraccio.

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Elisa e Laura